California’daki yangının dehşetini gösteren kaçış videosu

0
3221
cali fire
cali fire

“Camp Fire” (Kamp Ateşi) adı verilen ve henüz kontrol altına alınamayan yangın, California’nın kuzeyindeki Paradise (Cennet) kasabasının tahliye edilmesine neden oldu. Yangınlardan otomobili ile kaçmaya çalışan Brynn Parrott Chatfield’in sosyal medyada paylaştığı video ise doğal afetin ne boyutta olduğunu gözler önüne serdi. Otomobilin iki tarafı alevler tarafından yutulmuş bir yolda ilerlediği video, sanki bir film sahnesini andırıyor.

Chatfield, Facebook’ta paylatığı yorumda “Bunu paylaştığım için kendimi korunmasız hissediyorum ama yapmak zorundayım… Evim olan Paradise alevler içinde. Ailem tahliye edildi ve güvende. Ancak tüm arkadaşlarım güvende değil. Her şey yoluna giriyor ancak belirsizlik biraz korkutucu” ifadesini kullandı.

https://www.facebook.com/brynn.chatfield/videos/10155579892351736/

Yıkım çok büyük

Yetkiller tarafından yapılan açıklamaya göre yangın Perşembe sabahı erken saatlerde Feather Nehri Kanyo’nunda başladı ve henüz kontrol altına alınmış değil. Şu ana kadar 1,000’den fazla evin yok olduğu tahmin ediliyor. CNN’in verdiği bilgiye göre 2,200 itfaiye eri yangınla mücadele ediyor ancak rüzgalar işleri iyice zora sokuyor. Yangının şu ana kadar can kaybına neden olup olmadığı ise kesin değil.

Yangının dakikada 80 Amerikan futbol sahasını yutacak hızda ilerlediği belirtiliyor. Paradise’ın yanı sıra yedi kasabanın da tahliyesi yapılıyor.

Yerel gazetelerden Enterprise-Record’a konuşan polis şefi Eric Reinbold’un sözleri, doğaya karşı halen ne kadar çaresiz kaldığımızı gösteriyor: “Bu yangın çok hızlı ilerledi. Paradise’da yıkım çok büyük.”