Gökyüzünde tek kişilik ev hayali gerçek oluyor

0
5787
skysphere 01
skysphere 01

Medeniyetten uzaklaşmak ara sıra herkesin aklına gelen bir istek. Yeni Zelandalı mühendis ve grafik tasarımcısı Jono Williams ise bu hayali göklere taşımanın yolunu keşfetti.

Williams’ın Skysphere (Gök küresi) adını verdiği ev, yerden 10 metre yüksekliğe erişen bir toplu iğneyi anımsatıyor. Williams, ‘nihai insan mağarası’ olarak tanımladığı Skysphere’i doğanın ortasında en mükemmel kafa dinlendirme imkanı olarak pazarlıyor.

Evin özelliği kanepe ve PlasyStation gibi sadece rahatlık ve eğlence sunacak eşyalarla donatılması. 360 derece manzara sunan camekan evde bulunan özel LED aydınlatma, geceleri gökyüzünün tadını çıkarmanızı sağlıyor.

Üç yılda tamamlandı

Skysphere’in en iyi özelliklerinden biri, Android tabanlı bir bilgisayar aracılığıyla çalışması. Tüm işlemlerin sesli komutla yapılabildiği evde kapılar otomatik açılıp kapanıyor. Kanepe, buzdolabı, bilardo masası ve dev ekran televizyon içeren ev, insanın dünyadan kopması için ideal.

Williams, dört ton çelik ve ahşaptan imal edilen evi üç yılda 50 bin dolarlık maliyetle tamamlamış. Gelecekte, benzer bir projeyi kumsala da uyarlamak istiyor. Yamacın içine kurulan bir ev gibi doğayla iç içe olan Gök Küresi, gelecekteki ev konseptine ilham verecek diye umuyorum.