Bir hafta boyunca karınca yiyerek hayatta kaldı

0
4023
foggerdy 0003
foggerdy 0003

Ava çıkarken vahşi doğanın avı olabileceği birçok kişinin aklına gelmez. Batı Avustralya’da kardeşi ile ava çıkan Reg Foggerdy de vurduğu deveyi yakalamak isterken ölümle burun buruna geldi. Karınca yiyerek hayatta kalan Foggerdy, kurtarılmasının ardından ‘tatlarının çok iyi olduğunu’ söyledi.

Büyük Victoria Çölü’nde devenin peşine düşen 62 yaşındaki Foggerdy, son nefesini veren hayvanı yakaladığında bulunduğu noktadan 30 kilometre uzaklaştığını fark etmedi.

Üzerinde şort, tişört ve parmak arası terliklerle çölün ortasında ölü bir deveyle kalan Foggerdy, ne bıçağı ne de kibriti olmadığı için deveyi yemek gibi bir imkan bulamadı.

Yanında su bile olmayan ve en yakın yerleşim biriminden 160 kilometre uzakta tek başına kalan Foggerdy, izlediği bir begeseli hatırlayarak karınca yemeye karar verdi. İlk gün 12, ikinci gün 18 karınca yiyen Foggerdy, zamanla ümidini kaybettiğini ve ölümü kabullendiğini söyledi.

Üzerinden geçen helikopterleri görmesine rağmen çölün yakıcı güneşinden korunduğu ağaçların arasından çıkamayan Foggerdy, ölümü kabullediğinde ‘kendisiyle barış içinde’ olduğunu söyledi.

Altıncı gün iç organları iflas etmeye başlayan Foggerdy, ölümü beklediği dakikalarda karşısına çıkan yetkilileri görünce bir an gerçek olduklarını anlayamadı.

Aborjin bir takipçinin fark ettiği ayak izi Twitter’da paylaşılan Foggerdy, 2015 başında kalp krizi geçiren bir kalp hastası olması ve hiç su tüketmemesine rağmen nasıl hayatta kaldığını bilmediğini söyledi.

Yarı baygın halde hastaneye kaldırılan Foggerdy günler sonra sağlığına kavuştu. Kurtuluş hikayesinden çıkarılacak kısa notlar:

– Bol bol vahşi doğa belgeseli izleyin,

– Ava çıkarken üzerinizde su falan taşıyabileceğiniz bir çanta bulunmalı,

– Karıncalar susuzluğu da gideriyor olmalı,

– Deve kovalarken kendinizi kaptırmayın.

Foggerdy, ‘Karınca Adam’ olarak anılmasına şaşırmayacağını söylüyor.