Gelmiş geçmiş en güzel Aston Martin: Vanquish Zagato

0
5177
Aston Martin Vanquish Zagato Concept 1
Aston Martin Vanquish Zagato Concept 1

5 yıl önce Aston Martin ve ünlü İtalyan tasarım evi Zagato, geçtiğimiz yüzyılın son çeyreğindeki en güzel arabayı tasarlamak için bir takım kurmuşlar ve bu görevi V12 Zagato modeli ile başarmışlardı. 510 beygir gücündeki kırmızısı ile yürek yakan bu model 150 adetlik sınırlı sayıda üretimi ile tadını damaklarda bırakmıştı.

Şimdi Aston Martin ve Zagato aynı şeyi tekrar yaptılar ve insanların yine canını çok çektirecek bir modele imza attılar: Aston Martin Vanquish Zagato Konsept. Evet isiminde konsept geçiyor ancak araç resmi olarak tanıtılıp satışa sunulacak. Peki aracı kimler satın alabilecek ? Asıl sormamız gereken soru bu. Şöyle söyleyelim, yine sınırlı sayıda üretilecek olan bu karizmatik arabayı baya baya zengin insanların satın alabileceği üzerine bütün paranızı basabilirsiniz.

Komo Gölü’ne gidecek olan var mı?

İsminden de anlaşılacağı üzere araç Aston Martin’in Vanquish modelini temel alarak geliştirilmiş; 6 litrelik 569 beygir gücünde 12 silindirli bir motora sahip. Tasarımında ise V12 Zagato ile benzerlikler görmek mümkün. Zagato tasarım evinin adeta imzası olan ikili-balon (iki ayrı şişiklik) şeklindeki tavan ve sargılı gibi duran profil tasarımları bunlardan en bariz olanları. Her Aston Martin arabada olduğu gibi ön ızgara ve farlar ise yine kendine has Aston tasarımına sahip. Arkadan bakıldığında Aston Martin Vulcan‘daki gibi devasa rüzgarlığa rastlamıyoruz ancak bu sade gövde tasarımı ve keskin arka stoplar da insanı kendine çekmiyor değil.

Ve elbette tahmin edebileceğiniz gibi arabanın tamamı hafif olması amacıyla tamamen karbon fiberden yapılmış.

Henüz fiyatı açıklanmadı ancak Aston Martin aracın üretileceğini ve sipariş alacaklarını açıkladı. Bu hafta içinde yolunuz Komo gölü civarlarına düşecekse, arabanın özel tanıtım organizasyonuna bir uğrayabilirsiniz 🙂