Home Uzay Astronomi DijitalX’in 2017’de en çok okunan 10 haberi

DijitalX’in 2017’de en çok okunan 10 haberi

27724
0
KIC Tabby 532542
KIC Tabby 532542

Bilim ve teknoloji dünyasının birbirinden önemli keşiflere sahne olduğu bir yıl daha geride kaldı. Uzay keşfi ve yapay zeka alanında birçok önemli gelişmeye sahne olması beklenen 2018 öncesinde, neleri geride bıraktığımıza göz atalım:

LHS 1140b gezegeni ve yıldızına ait çizim. [ESO]

Astronomi dünyası geride kalan iki yıl içinde birçok önemli dış gezegen keşfi ile sarsıldı. İlk önemli keşif, Proxima Centauri b oldu. Ardından, Güneş Sistemi’ne benzerlik gösteren TRAPPIST-1 ortaya çıkarıldı. Sonrasında gelen dönemde uzay ve yer teleskoplarının yakaladığı muhtemelen en önemli keşif, LHS 1140b oldu. Gökbilimcilere göre, çapı 18.000 kilometre olan süper-Dünya “son 10 yılın en heyecan verici dış gezegen keşfi.” Dünya’dan 40 ışık yılı mesafede yer alan LHS 1140b, Proxima Centauri b’den daha uzak. Ancak bir gün EmDrive teknolojisi gerçek olursa, oraya neden gitmeyelim?

Gökbilimcilerin bugüne dek keşfettiği rekor sahibi 7 gezegen
Back
Previous articleNASA Mars’ın etrafında manyetik kalkan oluşturmak istiyor
Next article“Uzaylı mega yapı” yıldızının gizemi nihayet çözüldü
Müfit Yılmaz Gökmen
Editörlük kariyerine 2009'da hurriyet.com.tr dış haberler masasında başladı. Şubat 2012'de ntvmsnbc (ntv.com.tr) bilim-teknoloji editörü oldu. İki yıl süren bu tecrübenin ardından iki yıl Al Jazeera Türk bilim-teknoloji editörlüğü yaptı. Bugün DijitalX'in yanı sıra bugün farklı mecralar için de içerik üretmeye devam ediyor.