Karbondioksit emisyonuna kahve telvesiyle dur deyin!

0
3775
kahve co2 1
kahve co2 1

Artık soğuk kış aylarında kahvenizi hem kendinizi hem de evinizi ısıtmak için kullanabilirsiniz.

24 yaşındaki girişimci Arthur Kay, kahve telvesini biyoyakıt olarak kullanmanın yolunu buldu. Arthur Kay, Londra merkezli Bio-bean firmasının kurucusu ve CEO’su. Bio-bean, binlerce ton kahve atığını topluyor ve presleyerek binaların ısıtılmasında kullanılabilecek minik topak şekillere sokuyor.

kahve-co2-3

İlk olarak elekten geçirilen ve kurutulan kahveler nemden iyice arındırılıyor. Sonra mekanik bir alete iletilen malzeme kalan bitkisel yağlarından arındırılmak adına organik bir çözücü ile karıştırılıyor.

kahve-co2-2

Bio-bean’in teknolojileri ile geri dönüştürülen her 1 ton atık yaklaşık 6.8 ton karbondioksit salınımını engellemiş oluyor. Arthur Kay bu karbondioksit miktarını açıklamak adına: “Londra’dan Pekine araba ile gidip gelmek gibi bir şey” diyor.

kahve-co2-4

İşbirliği ile güçlenecekler

Bio-bean fabrikası yılda ortalama 50.000 ton kahve atığını işliyor ve yakın zamanda yeni bir tesis açmak da planları arasında çünkü Birleşik Krallık’taki yıllık kahve atığı miktarı tamı tamına 500.000 ton. Arthur Kay, Birleşik Krallıktaki bu büyük bir fırsatı kaçırmayacaklarını ayrıca şirketi küresel boyutlara taşımayı bunu da bayilikler vererek veya ortaklıklar kurarak yapacağını söylüyor.

kahve-co2-5Şu anda Arthur Kay’in altında 20 kişilik bir ekip çalışıyor ve geçen sene aldığı “Yılın En Genç Sürdürülebilir İşler Koruyucusu” unvanı kendisine işleri büyütmek konusunda çok yardım edeceğe benziyor.