Samsung yeni Ar-Ge laboratuvarı kuruyor

0
3611
gearVR
gearVR

Güney Kore’nin elektronik devi Samsung, üretimden Ar-Ge’ye geçiş sürecinde üç alana odaklanan teknoloji laboratuvarı kurma kararı aldı.

Samsung’un özellikle Çin piyasasında liderliği bir yıl içinde Xiomi’ye kaptırmasının ardından mobil cihaz piyasasında hızla güç kaybettiği düşünülebilir. Ancak Galaxy Note 4 ile phablet, Galaxy S Gear ile akıllı saat sektöründe göz ardı edilemeyecek bir performans gösteren Samsung, stratejisini ağırlıklı olarak Ar-Ge odaklamış durumda.

Samsung’un 2015’ten itibaren yeni nesil teknolojiler geliştirmeye odaklanacağı, 21’inci yüzyılı yönlendirecek maddelerden biri olan grafene gösterdiği önemle ortaya çıkmıştı. Samsung Gelişmiş Teknoloji Enstitüsü’nde (SAIT) grafen bazlı yarı iletken geliştirmek için yoğun bir çalışma yapan Samsung, şimdi de yeni bir ileri teknoloji laboratuvarı kuracağını duyurdu.

Guardian’dan edindiğimiz bilgiye göre, Samsung’un yeni laboratuvarı drone, robotik, 3D yazıcı ve görsel gerçeklik teknolojilerine odaklanacak. Samsung’un mobil birimine bağlı olmasına rağmen bağımsız hareket edecek olan laboratuvar, robotik elektrik süpürgesi ve Oculus ile işbirliğiyle geliştirilen Gear VR başlığı gibi teknolojilerin devamını getirecek.

Korea Times’a bilgi veren Samsung, bağımsız çalışacak birimin ‘hemen sonuç verecek standart cihazlar değil, şirketin üretim yeteneğini artırmaya yarayacak çözümler sunacağını’ belirtti.

‘5 yıl içinde tüm cihazlar çevrimiçi olacak’

Nesnelerin İnterneti alanında geri kalmaya hiç niyeti olmayan Samsung, bu alanda da ciddi bir yatırım planlıyor. Samsung CEO’su BK Yoon, Nesnelerin İnternetini (IoT) bir standart haline getirerek beş yıl içinde bireysel çalışan ‘aptal cihazların’ tümünü birbirine bağlamayı planlıyor.

Yoon, Las Vegas’ta düzenlenen CES 2015’te, IoT alanına 100 milyon dolar yatırım yapacaklarını ve tüm Samsung cihazlarının beş yıl içinde internete bağlanacağını söylemişti.

“Samsung cihazlarının 2017’de yüzde 90’ı, 2020’de ise tümü internete bağlı olacak”

İş dünyasında kullandıkları eski formülü rafa kaldırdıklarını belirten Yoon, ‘başarıyı fiyat rekabetinden değil, yenilikçi ve sürekli güncellenen teknolojiler sayesinde elde edeceklerini’ söyledi.

Grafen sayesinde mikroişlemci ve batarya teknolojisinde çığır açmaya çalışan Samsung, Yoon’un sözlerinden anlaşıldığı gibi 2015 ile öne çıkan tüm yeni teknolojileri yakından takip etmeyi amaçlıyor.

Kasasında 60 milyar dolar nakit bulunan Samsung, hırslı bir Ar-Ge politikası izlemek için yeterli güce sahip. Geçtiğimiz yıl yarısı internete bağlanabilen 665 milyon cihaz satan firma, artık gelirini promosyona değil ama Ar-Ge’ye harcayacak gibi görünüyor.