Whatsapp Android Sürümüne Parmak İzi Doğrulama Özelliği Geliyor

0
3709
apple chat communication 46924
apple chat communication 46924

Eğer siz de Whatsapp Beta programına kayıt kaydolduysanız, artık tüm sohbetlerinizi Parmak İzi kilitleme özelliği ile güvenceye alabilirsiniz.

Şubat ayında Whatsapp iOS kullanıcıları için parmak izi doğrulama özelliğini kullanıma sundu. Whatsapp uygulamasının kilidini kayıtlı parmak iziniz ile açma özelliği iOS cihazlarda sunulmuştu. 6 ay sonra aynı özellik, Android cihazlara da sunulmaya başlandı.

WABetaInfo tarafından paylaşılan haberde, Parmak İzi kilitleme özelliğinin WhatsApp Android beta kullanıcılarının, telefonlarındaki parmak izi sensörünü kullanarak açmalarına izin vereceği belirtildi. iOS’daki Kimlik Doğrulama özelliğine benzer şekilde, kullanıcılar uygulama kilitli olsa bile gelen bildirim üzerinden mesajları yanıtlayabilir.

Whatsapp

Haberde bahsedilen bu özellik uygulamanın en son 2.19.221 beta sürümünde kullanıcıların kullanımına sunuldu. WhatsApp Android sürümünüz güncelse ve Parmak İzi Kilidi özelliğini hala kullanamıyorsanız, sohbet geçmişinizi yedekledikten sonra uygulamayı yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Özelliği hala kullanamamanız durumunda, Whatsapp tarafından paylaşılacak yeni güncellemeyi beklemeniz gerekiyor.

Parmak İzi Kilidini etkinleştirmek için, Ayarlar> Hesap> Gizlilik bölümüne gidin ve Parmak İzi kilitleme seçeneğini aktifleştirin. Aktifleştirdikten sonra WhatsApp’ın kilidini kaldırmak için parmak izi sensörü üzerinden parmak izini okutmanız gerekiyor.

Bildirimlerin içeriiğini göster seçeneğini devre dışı bırakmanız durumda Parmak İzi Kilitleme özelliğini etkinleştirdiğiniz zaman Whatsapp artık göndereni ve mesaj ön izlemesini göstermeyecektir. Ayrıca uygulamayı açtıktan sonra uygulamanın ne kadar süre açık kalacağını da seçebilirsiniz. Örneğin 1 dakika veya 30 dakika sonra uygulamayı otomatik olarak kilitlemesini sağlayabilirsiniz.