Çarşamba, Ekim 23, 2024
More

    2017 yılında beyazperdede göreceğimiz bilim-kurgu filmleri

    Power Rangers (24 Mart 2017)

    20 yılı aşkın bir sürelik şöhrete sahip olan Power Rangers, orijinal dizinin yaratıcısı Haim Saban ve Lionsgate işbirliğinde beyazperdeye uyarlanıyor. Önümüzdeki sene vizyona girmesi beklenen filmde, dünyayı uzaylı istilasından kurtarmak için bir araya gelen süper güçlere sahip beş gencin hikayesini izleyeceğiz. Ranger’larımıza hayat verecek genç ve yeni yüzlerin dışında sinema ve dizi dünyasından bir hayli aşina oldumuz isimler de filmin kadrosunda karşımıza çıkıyor. Power Rangers’ın yaratıcısı ve lideri Zordon karakterini oynayacak olan Bryan Cranston (Breaking Bad) filmin 1993 tarihli dizi versiyonu gibi çocuksu bir tona sahip olmayacağını daha çok yetişkinlere hitap edecek bir çizgide ilerleyeceğinin sinyalini verdi. Filmde oynayacağı kesinleşen bir başka isim de en son Açlık Oyunları (Hunger Games) serisinde karşımıza çıkan Elizabeth Banks. Rita Repulsa karakterini oynayacak Banks’in film için başarılı bir kostüm ve makyaj çalışmasından geçtiğini söylemekte yarar var. Üstelik orijinal serinin hayranları da Rita Repulsa karakterinin özgün bir biçimde uyarlandığı konusunda hem fikir. Henüz tam olarak kesinleşmese de Chloë Grace Moretz ve Liam Neeson filmde oynama ihtimali olan yıldızlar arasında yerlerini alıyor.

    Power Rangers

    The Dark Tower (24 Şubat 2017)

    dark tower

    Stephen King’in Kara Kule serisi film oluyor. Hayranlarının yıllardır beklediği adaptasyonu için sonunda çekimlere başlandı. Silahşör Roland Deschain’in yol arkadaşlarıyla birlikte Kara Kule’yi (The Dark Tower) arayışını izleyeceğimiz film korku ve fantezinin bir karması olacak.

    Stephen King ise konuyla ilgili “Kara Kule nihayet film olacağı için mutluyum. Roland ve arkadaşlarıyla birlikte Kara Kule’yi arayan okuyucular, sonunda projenin gerçek olduğunu görecekler. Bu kitaplarıma yaratıcı bir yaklaşım olacak.” dedi.

    Idris Alba Roland karakterini oynayacağı kesinleşen isim olarak karşımıza çıkıyor. Randall Flagg’i ise Matthew McConaughey oynayacak.

    the man in black
    the man in black

    Transformers: The Last Knight (23 Haziran 2017)

    transformers last knight

    The Last Knight’ta Optimus Prime’i Transformers ırkının yaratılmasından sorumlu varlıkları (Quintessons) evrenin derinliklerinde ararkan göreceğiz. Bu sırada dünyamızda ise Cade Yeager (Mark Wahlberg) yeni bir uzaylı tehdidi ile karşı karşıya. Onun yardımına ise muhtemelen Lennox (Josh Duhamel) ve Epps (Tyrese Gibson) koşacak. Isabela Moner kadın başrol olarak karşımıza çıkacak ancak kendisini henüz hangi karakterde göreceğimiz kesinleşmedi. Çekimlerinin büyük bir kısmının Detroit’te gerçekleşeceği serinin yeni halkası Transformers: The Last Knight, Fast 8 (2017) filminden sonra Küba’da çekilecek Hollywood’un ikinci filmi olacak.

    Resident Evil: The Final Chapter (2 Şubat 2017)

    resident evil final chapter

    Alice Abernathy (Milla Jovovich) Umbrella Corporation’ın yapay zekası The Red Queen’e (Megan Charpentier) karşı olan savaşını arkadaşları Jill Valentine (Sienna Guillory), Leon Scott Kennedy (Johann Urb), Ada Wong (Li Bingbing) ve kızı Becky’nin (Aryanna Engineer) yardımlarıyla devam ettiriyor. Umbrella Corporation’ın eski başı Albert Wesker ile (Shawn Roberts) işbirliği yapmak durumunda kalacak olan Alice, eski yoldaşları Chris Redfield (Wentworth Miller), Claire Redfield (Ali Larter) ve Kmart’la (Spencer Locke) tekrar bir araya gelecek.

    Wonder Woman (2 Haziran 2017)

    wonder woman
    Filmde mitolojik ada Themyscira’da yaşayan Prenses Diana’nın Wonder Woman’a dönüşme hikayesini izleyeceğiz. Batman ve Superman: Adaletin Şafağı’nda ipuçlarını gördüğümüz Wonder Woman filminin modern zamanda geçen bir olay örgüsü içereceğini belirten yapımcı Charles Rowen, filmin Batman serisi gibi karanlık ve ciddi bir atmosfere sahip olacağının altını çizdi.

    Spider-Man (7 Temmuz 2017)

    spiderman homecoming
    En son haliyle ilk olarak Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nda izlediğimiz Peter Parker yeni bir üçlemeyle tekrar hayat buluyor. Filmin başlarında kendi elinden çıkma bir kostümle göreceğimiz Spiderman filmin sonlarına doğru Tony Stark’ın vereceği o hepimizin bildiği kırmızı ve mavi meşhur Spiderman kostümünü giyecek.

    Star Wars: Episode VIII (15 Aralık 2017)

    star wars episode VIII
    Star Wars: The Force Awakens’de olduğu gibi filmin çekimleri Londra yakınlarındaki Pinewood Stüdyoları’nda gerçekleşiyor. Rey (Daisy Ridley) yolculuğuna Luke Skywalker (Luke Hamill), Finn (John Boyega) ve Poe Dameron (Oscar Isaac) ile devam ediyor.

    Alien: Covenant (4 Ağustos 2017)

    alien covenant
    Ridley Scott Alien: Covenantla 1979’da yarattığı Alien evrenini geri getiriyor. Prometheus’tan sonra orijinal üçlemenin öncesinin anlatıldığı ikinci film olacak olan Alien: Covenant’ta Covenant gemisinin mürettebatının bulundukları yerin göründüğü gibi cennetten çıkma değil karanlık ve tehlikeli bir yer olduğunu keşfetmesiyle birlikte gelişecek olayları izleyeceğiz.

    Thor: Ragnarök (3 Kasım 2017)

    Featured-Thor-Ragnarok
    Thor Asgard’a geri dönüyor. İskandinav mitolojisinde kıyamet olarak geçen Ragnarök tehdidiyle karşı karşıya kalan Thor doğup büyüdüğü toprakları kurtarmaya çalışacak. Marvel’den Kevin Feige yaptığı açıklamada “Thor: Ragnarök Marvel evreni için çok önemli bir film olacak. Thor’u farklı bir seviyeye çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

    Guardians of Galaxy Vol 2 (28 Nisan 2017)

    Guardians-of-the-Galaxy-Vol.-2-logo
    Filmin senaryosu tamamlanmış durumda. Guardians of Galaxy Volume 2’nin bir önceki filme göre daha az karakter içereceği konuşuluyor.

    EN COK OKUNANLAR

    İlgili Makaleler